UPDATE: Primarul de la Cernăteşti a fost adus la Parchet. Avea cătuşe la mâini şi nu a făcut  declaraţii. El este audiat de procurori. Este posibil să fie cerută arestarea preventivă pentru 29 de zile. Judecătorii vor decide tot astăzi dacă primarul va fi trimis în arest preventiv.

UPDATE:Valerică Şercăianu va fi dus la Parchet. El este aşteptat acolo de soţia sa.

UPDATE:Primarul  comunei Cernăteşti, Valerică Şercăianu, va fi suspendat astăzi din calitatea de ales pe durata cercetărilor, dacă instanţa va decide ca acesta să fie arestat  preventiv în urma accidentului mortal provocat marţi seară la Potoceni, fiind şi băut la volan. În cazul în care el va fi condamnat definitiv pentru ucidere din culpă, subprefectul Vasile Alecu spune că se vor lua imediat măsurile care se impun privind încetarea mandatului.

Primarul din Cernătești a fost reţinut în arestul Poliţiei Buzău pentru 24 de ore urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului și mai apoi judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. Valerică Şercăianu este acuzat de ucidere din culpă după ce aseară a ucis o fată de 15 ani în urma accidentului din Potoceni.

Valerică Şercăianu s-a angajat în depăşirea unui autoturism aflat deja în depăşirea unei alte maşini, a acroşat unul dintre autovehicule, după care a lovit 2 eleve care se întorceau acasă de la şcoală, pe marginea drumului.  Una dintre ele a murit la spital.

În momentul în care primarul a fost testat cu aparatul Drager acesta avea o alcoolemie de 0,38 mg alcool pur în aerul expirat. Pentru fapta sa Valerică Şercăianu riscă să stea după gratii între 2 și 7 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.