Procesul de votare este în desfășurare la această oră la Convenția Națională Extraordinară a PDL. În curând, numele câștigatorului va fi cunoscut în cazul în care nu se intră în turul doi.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat astăzi că, după Convenţie, învingător va fi partidul dacă va rămâne unit, dar şi că PDL poate fi învins dacă „miraje, cântece de sirenă, camere de hotel şi mâncare gratuită” îl vor îndepărta de la drumul său. „Convingerea mea este că, după această convenţie, nu vor fi nici învinşi, nici învingători. Învingător va fi PDL, dacă vom rămâne uniţi. Partidul poate fi învinsul dacă plecăm de aici dezbinaţi, dacă miraje politice, cântece de sirenă, camere de hotel şi mâncare gratuită ne vor îndepărta de pe drumul nostru”, a afirmat Blaga, potrivit presei centrale, în discursul de susţinere a candidaturii sale pentru funcţia de preşedinte al PDL. El a spus că le mulţumeşte tuturor celor care în cele trei ore „au avut numai gânduri bune” pentru el şi le-au exprimat la microfon.

 

El a mai spus că anul 2012 a fost cel mai politizat an din istoria României şi acest lucru a făcut ca PDL să piardă primari, consilii judeţene. „A venit vara, am fost de partea bună, l-am apărat pe preşedinte şi am fost pe scenă alături de dânsul”, a adăugat Blaga, arătând că a auzit „minciuni” de la microfon. Blaga şi-a prezentat angajamentele faţă de partid şi electorat. „PDL trebuie să fie un partid unit, pentru că va trebui să-l reconstruim de la firul ierbii. Avem timp, nu mai sunt Mercedesuri în Modrogan. Înainte erau până la Aviatorilor, acum nu mai sunt”, a adăugat Blaga. „Sunt omul care adună şi nu dezbină. Voi fi preşedintele unui partid unit, în care au loc toţi, începând de la 20 de ani”,a spus Blaga. Obiectivul lui Blaga este câştigarea alegerilor din 2016 şi participarea la guvernare „pe uşa din faţă”. El a ţinut să răspundă criticilor din partid referitoare la faptul că doreşte o alianţă cu PNL. „Nu am spus că doresc imediat o alianţă cu PNL. Dar cum vreţi să ajungem la guvernare în 2016, că nu luăm peste 50%? Chiar vreţi să ţineţi partidul închis?”, s-a întrebat preşedintele PDL.

Vasile Blaga a arătat că un PDL puternic este cel care se bazează pe organizaţii, acordă încrede fiecărui membru, încurajează dezbaterile interne, democraţia internă. „Ai dreptul la opinie, dar nu te pui tu pe tine înaintea partidului, nu poţi fi şi în partid şi în afară”, a adăugat Blaga. El a menţionat că PDL a guvernat bine, dar a făcut o greşeală atunci când a fost la guvernare, Guvernul a condus partidul, iar această situaţie nu trebuie să se mai repete. Blaga a menţionat că partidul trebuie să funcţioneze pe „principiul celor 3 D: democraţie şi dezbatere, decizie şi disciplină”. Blaga a mai spus că obiectivele de acţiune ale PDL trebuie să fie: o viaţă mai bună pentru români, intrarea în Schengen şi susţinerea clasei de mijloc.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.