Aflat la Tulcea la o dezbatere pe tema regionalizării, la care au participat circa 80 de primari, preşedinţi de Consilii Judeţene, parlamentari şi experţi în administraţie publică, vicepremierul Liviu Dragnea  a anunțat că posturile vacante din administraţie ar putea fi desfiinţate până la finele lui 2013. Pe de altă parte, în 2014 s-ar putea mări lefurile bugetarilor.

Dragnea a declarat la întâlnire că există câteva primării care din cauza regulii de 1 la 7 au ajuns în situaţia de a avea trei sau patru angajaţi. Pentru primăriile care au un număr mic de angajaţi vor fi aduse aproape o mie de posturi pentru a avea de îndeplinit normativul minim de personal şi pentru ca ele să funcţioneze.

La nivelul județului Buzău există destule unități administrative în care, din lipsă de personal, angajații au de îndeplinit și sarcinile altor 4 salariați. Volumul de muncă este imens iar multe dintre acte sau activități nu pot fi îndeplinite din lipsă de personal. Au fost trimise adrese pentru suplimentare de posturi însă din cauza regulii de 1 la 7 acest lucru era imposibil.

În același context, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat că abia după ce se vor face economii în activitatea administraţiei centrale se va putea introduce regula de 1 la 1.
În ceea ce priveşte salariile angajaţilor din sistemul public, oficialul guvernamental a mai spus că acestea se vor mări cel mai probabil anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.