În aceeași zi în care sărbătorim Învierea Domnului, avem parte de o veste minunată: Buzăul este penultimul județ din România în ceea ce privește numărul de infectați cu noul Coronavirus (15)!”, anunță oficialii Prefecturii Buzău.

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian, consideră că situația foarte bună este rezultatul mai multor factori:

Faptul că doar 15 buzoieni s-au infectat cu virusul COVID 19 înseamnă, pe de o parte, că autoritățile și-au făcut treaba, de la Instituția Prefectului, care coordonează lupta împotriva virusului, cadre medicale, autorități sanitare, jandarmi, polițiști și militari până la autoritățile locale, care implementează în fiecare oraș sau comună reglementările guvernamentale. Pe de altă parte, eforturile instituțiilor nu ar fi însemnat mare lucru fără sprijinul populației. Buzoienii s-au comportat exemplar, cei mai mulți dintre ei au stat în case și s-au protejat pe ei și pe semenii lor. Vă mulțumesc tuturor!” , a transmis șeful de la Casa Albă.

Potrivit buletinului informativ transmis de Prefectură, astăzi, la nivelul județului se află în carantină 344 de persoane, iar alte 130 sunt în izolare la domiciliu.

De asemenea, autoritățile anunță că pe parcursul zilei de ieri și în timpul nopții, când s-a desfășurat Slujba de Înviere, nu a fost aplicată nicio sancțiune în contextul desfășurării activităților din interiorul sau apropierea lăcașelor de cult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.