În cadrul Comisiei de Siguranță Rutieră constituită la nivelul Instituției Prefectului – Județul Buzău, din care fac parte și reprezentanți ai școlilor de conducători auto din jud. Buzău s-a propus și, în unanimitate, s-a dat acordul pentru efectuarea demersurilor necesare reducerii timpului de așteptare între proba teoretică și cea practică, de la 120 de zile, la 30 de zile pentru cei care promovează proba teoretică de la prima examinare.
Ca urmare a demersurilor întreprinse de Instituția Prefectului – Județul Buzău pentru reducerea timpului de așteptare între proba teoretică și cea practică, se detașează de la IPJ Buzău (Serviciul Rutier) și de la Serviciul Pașapoarte 2 lucrători atestați ca examinator auto categoria B, care începând cu 1 ianuarie 2019, vor desfășura activități de examinator în cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Buzău.
Astfel, se creează un număr important de locuri disponibile începând cu luna ianuarie, pe care – pentru scurtarea timpului de așteptare între proba teoretică și cea practică – vor fi mutați candidații admiși de la prima examinare teoretică programați inițial în luna februarie.
Pe locurile eliberate în luna februarie, vor fi reprogramați candidații admiși de la prima examinare teoretică programați inițial în luna aprilie.
În acest fel, începând cu 1 ianuarie 2019, candidații admiși la prima examinare probă teoretică vor fi programați la proba practică la 30 de zile, față de 120 de zile cât este în prezent, iar cei admiși la proba teoretică la reexaminare sau respinși la proba practică vor fi programați la 90 de zile, față de 120 de zile cât este în prezent.
Data la care se face reprogramarea se comunică telefonic de către un lucrător din cadrul Serviciului Permise și Înmatriculări Buzău de pe telefonul fix 0238 713955 la numărul de contact indicat de candidat la depunerea dosarului de examinare.
Activitățile întreprinse au fost comunicate pe email școlilor de conducători auto și postate pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.