Ca urmare a fenomenelor meteorologice deosebite caracterizate prin intensificări susținute ale vântului, cu rafale de 55…70 km/h, perioade de timp cu ninsoare puternic viscolită, determinând scăderea vizibilității sub 50 m, în urma monitorizării situației operative, nu s-au înregistrat evenimente potențial generatoare de situații de urgență.

Căile rutiere:
Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile – viscol si vizibilitate redusă, pentru siguranţa participanţilor la trafic, rămân închise circulaţiei următoarele tronsoane de drum:
Drumuri Naţionale

DN2C între Costeşti – limită jud. Ialomița;
DN2E85 între Buzău – limită jud. Ialomița;
DN 22 între Rm Sărat – limită jud. Brăila;

În prezent pe celelalte drumuri naţionale şi judeţene se circulă în condiţii de iarna. Se acţionează cu utilaje pe toate căile rutiere.

Energie electrică
Conform informării distribuitorului de energie electrică este înregistrată o linie electrică afectată, comuna Cernătești (774 abonați), pentru remediere se acționează cu 11 echipe SDEE.

Recomandări pentru participanții la trafic
Până la restabilirea stării de normalitate din punct de vedere meteorologic, recomandăm cetățenilor să evite pe cât posibil deplasările.
Dacă totuși este necesară deplasarea, înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.
Respectați indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic sau în filtrele instituite.
Pentru nerespectare interdicţiei temporare de circulaţie pe un anumit sector de drum, conform legislaţiei rutiere se aplică o sancţiune contravenţională cu amendă în cuantum de 4 – 5 puncte amendă şi se suspendă dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.