Neregulile descoperite la DGASPC Prahova l-a determinat pe ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu să dispună controale fulger la  toate direcţiile de asistenţă socială şi protecţia copilului din țară. În cadrul acestora va fi verificată activitatea privind evaluarea persoanelor cu handicap.

Odată finalizate se intenționează efectuarea unor controale de fond în toată ţara, în care va fi analizat modul de încadrare şi criteriile de evaluare. Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu a declarat recent că ,,Trebuie să modificăm sistemul de evaluare, trebuie să facem un program de instruire cu toţi salariaţii din domeniu şi trebuie să avem un sistem informatic pentru a putea depista fraudarea sistemului,,.

Încă de anul trecut, ministerul Muncii lucrează la punerea la punct a sistemului informatic, în prezent existând corespondenţă cu bazele de date ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Casei Naţionale de Pensii Publice, Agenţiei Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi ale sistemului Revisal. ,,Acest sistem informatic îmi va permite să ştiu dacă un beneficiar ia indemnizaţie de şomaj sau dacă deţine casă sau terenuri. Doar în 2012 au fost descoperite 94.000 de dosare incorecte, iar economia făcută la bugetul de stat a fost de 100.000.000 de euro,, a explicat Mariana Câmpeanu.

În același context, secretarul de stat responsabil de asistenţă socială, Codrin Scutaru a avertizat toate structurile judeţene cu atribuţii în domeniul persoanei cu handicap că ministerul va manifesta toleranţă zero faţă de membrii comisiilor care nu respectă prevederile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.