Nu mai puțin de 180 de controale au fost efectuate de inspectorii din cadrul  Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Buzău pe tema modului în care se derulează, în şcolile din judeţ, programul naţional „Cornul şi Laptele”. Obiectivele acestor controale au fost verificarea calităţii produselor lactate şi de panificaţie, respectarea condiţiilor privind mijloacele de transport auto, a condiţiilor igienico-sanitare în producţie, distribuţie şi depozitare, a graficului de livrare, precum şi a normelor de etichetare.

Dacă în ceea ce priveşte calitatea produselor livrate elevilor buzoieni,  condiţiile privind mijloacele de transport auto sau respectarea normelor de etichetare controalele DSVSA nu au consemnat nereguli, la capitolele condiţii igienico-sanitare în producţie, distribuţie şi depozitare, precum şi la respectarea graficului de livrare, inspectorii au constatat o serie de deficienţe. Astfel, în multe situaţii, spaţiile frigorifice nu sunt suficiente, produsele lactate fiind livrate copiilor imediat ce sunt recepţionate. De asemenea, multe  spaţii frigorifice în şcoli nu sunt dotate cu termometre şi grafice de monitorizare zilnică a temperaturii, iar în unele cazuri depozitarea cornurilor se face în dulapuri amplasate în zone unde circulaţia nu este restricţionată, respectiv în holurile de acces către clase.

În ceea ce priveşte graficul de livrare a produselor către elevi, inspectorii DSVSA au constatat situaţii când apar întârzieri sau când distribuirea produselor se face de două ori pe săptămână, şi nu zilnic, aşa cum este prevăzut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.