Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, le-a prezentat reprezentanților sindicatelor personalului civil contractual din MApN principalele măsuri avute în vedere de guvern pentru îmbunătățirea situației acestei categorii de angajați. Potrivit unui comunicat al MapN, Motoc a prezentat principalele măsuri de ordin legislativ, regulamentele și practicile avute în vedere la nivelul ministerului și al Guvernului care au ca scop îmbunătățirea situației personalului civil din Armată.

„Modificarea unor acte normative interne, problemele salariale, condițiile de muncă, încadrarea în condiții de muncă specifice, condițiile de transport la și de la muncă sunt doar câteva dintre aspectele discutate”, precizează comunicatul. Ministrul Apărării a subliniat că „pentru informarea reciprocă, sprijinirea preocupărilor liderilor de sindicat și menținerea dialogului cu structurile centrale, este importantă utilizarea la maximum în continuare a cadrului oferit de Comisia de dialog social din minister”.

„Avem un obiectiv comun, anume să ajungem la situația în care funcțiile încadrate cu personal civil să continue să fie atractive”, a spus Motoc, citat în comunicat.

Conform sursei citate, Motoc a precizat că în îndeplinirea sarcinilor de serviciu sunt restricții și constrângeri aplicabile și persoanelor civile, nu doar militarilor și că „există deschidere din partea reprezentanților ministerului pentru a soluționa problemele ridicate, în spirit de echitate și în limita rigorilor legale și bugetare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.