Deputatul PNL de Buzău Cezar Preda a explicat, ieri, într-o conferință de presă, de ce a cerut demisia prefectului George Sava ca urmare a situației de la Mărăcineni, când un grup de localnici a blocat circulația pe DJ 203K în semn de protest față de interzicerea circulației autobuzelor și microbuzelor de pe linia urbană 2 de la podul peste râul Buzău și până la Mătești.

Deputatul liberal îi reproșează prefectului nu doar faptul că „a încercat să încaiere jandarmii cu cetățenii Mărăcineniului”, ci și faptul că acesta trebuie să-și asume responsabilitatea asupra legalității tuturor actelor dintr-un județ, dar și că trebuia să fie prezent la fața locului, chiar dacă se afla în concediu: „Cred că avem o problemă în ceea ce priveşte chestiunile legate de legalitate, şi din acest motiv trebuie să spun că legalitatea actelor de pe raza unui judeţ este în responsabilitatea prefectului. Eu am spus doar că prefectul judeţului trebuie să demisioneze şi îmi menţin afirmaţia. Acelea sunt problemele domniei-sale, nu că-i spune Preda să-şi dea demisia că a încercat să încaiere jandarmii cu cetăţenii Mărăcineniului. Şi mai ştiu o chestiune: dacă eu sunt acela responsabil cu legalitatea şi undeva s-a încălcat legalitatea, eu sunt primul care mă duc la faţa locului. Eu sunt primul care mă duc. Atunci cum să nu-i cer demisia?”.

Mai mult, Cezar Preda îi reproșează lui Sava și faptul că „a ținut la sertar” decizii care trebuiau luate în condiţiile incompatibilităţii primarilor și ale conflictului de interese al acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.