Vicepresedintele PNL Buzau, senatorul Cristi Bigiu a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa ca sustine initiativa deputatului PDL Cezar Preda de a introduce uniforme obligatorii in scoli mai ales ca propunerea initiala a fost a unor liberali.

“Daca este vorba de initiative legislative din puctul meu de vedere este laudabila. Personal, sustin partea cu uniforma in scoli. E normal atunci cand promovam o initiativa legislativa sa facem o dezbatere, mai ales ca aceasta tema legata de uniforme a fost propusa de liberali ca amendament in Comisia de Invatamant. S-a primit un raspuns de la domnul Funeriu ca nu este neaparat nevoie sa se faca neaparat acest lucru prin lege ”

Pe de alta parte, fruntasul liberal a condamnat modalitatea prin care Cezar Preda a ales sa isi convoace oamenii la asa zisa dezbatere publica si a decalarat ca este convins ca daca invitatia ar fi fost facuta correct, ea ar fi trezit oricum interes.
“Scopul il consider bun, modalitatea in care se face aseasta prezentare in schimb este cu totul altceva. Nu mi se pare normal sa chemi directorii de scoli pentru probleme de personal si apoi sa creezi o falsa dezbatere publica. Aceasta este politizare in masa. Ati vazut ca au fost si voci care au cerut sa nu se politizeze invatamantul, de la voci ale profesorilor pana la cele ale elevilor. Daca vrem intr-adevar sa ajutam scolile nu trebuie neaparat sa facem capital din imagine din orice. Sunt convins ca daca acea invitatie ar fi fost facut normal, ar fi trezit interes” a incheiat Cristi Bagiu.

Ciprian STERIAN

[audio:http://jurnaluldebuzau.ro/wp-content/uploads/2011/01/Cristi-BIGIU4.mp3|titles=Cristi BIGIU]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.