Pompierii buzoieni au desfășurat, ieri, încă un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la Tisău, exercițiu care a avut ca temă simularea unor situații tactice ce se ivesc pe timpul misiunii de stingere a unui incendiu la vegetație uscată, literă și coronament, urmărindu-se capacitatea de reacție. 

La activitate au participat alături de comandă unității, în vederea pregătirii, Detașamentele de Pompieri Buzău și Râmnicu Sărat, stația de Pompieri Mărunțișu și personal din cadrul Inspectoratului, întreaga activitate fiind coordonată de domnul inspector șef Colonel Cimpoeșu Stelian.

Scenariul a cuprins acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată și pădure realizate în cooperare cu Ocolul Silvic și SVSU, căutarea-salvarea persoanelor surprinse de incendiu, în cooperare cu IJJ Buzău și acordarea primului ajutor medical de urgență.

Rolul acestor exerciții periodice este pregătirea continuă a personalului și testarea capacității de lucru între toate structurile ce fac parte din managementul situațiilor de urgență, în cadrul evenimentelor ce pot pune în pericol viața populației!” , au transmis reprezentanții ISU Buzău. 

VEZI AICI CÂTEVA IMAGINI DE LA EXERCIȚIU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.