Astăzi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat contractele de execuție lucrări pentru 66,9 km din autostrada Buzău – Focșani cu ASOCIEREA SPEDITION UMB SRL – SA&PE CONSTRUCT SRL – TEHNOSTRADE SRL.

Vezi AICI conferința în cadrul căreia au fost parafate noile contracte.

În acest moment toți cei 82,44 km ai autostrăzii Buzău-Focșani (secțiune a Autostrăzii Moldova) au contracte semnate. Primele două contracte (tronsoanele 1 și 4) au fost semnate tot cu UMB Spedition în data de 6 septembrie 2022.

IATĂ CUM VA ARĂTA AUTOSTRADA BUZĂU – FOCȘANI!

Contractul pentru construcția tronsonului 2, Vadu Pașii – Râmnicu Sărat (30,8 km), are valoarea de 1.317.073.556,06 Lei fără T.V.A. Pentru tronsonul 3, Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni (36,1 km), valoarea este de 1.469.390.182,97 Lei fără T.V.A.

Finanțarea acestor obiective este asigurată prin PNRR.

Durata de execuție a contractelor este de 26 de luni, iar perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

„Menționăm că pe aceaste secțiuni de autostradă vor fi realizate și o serie de lucrări de artă, respectiv:

  • pentru tronsonul 2, 12 poduri dintre care, Podul peste Râmnicul Sărat și DN22 este de o complexitate tehnică ridicată, având lungimea de 791 m.
  • pentru tronsonul 3, 18 poduri și un pasaj, din care Podul peste DJ 205R și pârâul Ramna este de o complexitate tehnică ridicată, având lungimea de 380 m.

Autostrada Buzău – Focșani face parte din Coridorul 3, București – Regiunea NE (Moldova) și reprezintă o prioritate absolută la nivel național, conform analizei din Modelul Național de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin construcția unei autostrăzi în lungul acestui coridor va conduce la creșterea traficului rutier prin generarea de noi călătorii și atragerea de noi investiții în ariile urbane. Coridorul facilitează accesul în zona turistică Neamț sau nordul Moldovei., transmit oficialii CNAIR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.