Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal, a fost votat bugetul pe acest an. Un alt proiect votat a fost legat de un pas spre înființarea unui spital municipal.

Ședința integrală poate fi vizionată AICI.

,,Azi în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal am avut pe Ordinea de zi două puncte cu mare impact pentru viitorul orașului nostru, respectiv aprobarea înființării Spitalului Municipal Buzău și aprobarea cererii privind trecerea Secției exterioare din municipiul Buzău a Spitalului General C.F. Galați din domeniul public al Statului și administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în domeniul public al Municipiului Buzău și proiectul de hotărâre pentru aprobarea bugetului Municipiului Buzău pe anul 2024.

Deci, vom avea Spital Municipal la Buzău, la început preluând și îmbunătățind secția de la Buzău a Spitalului CFR Galați, după care va urma să construim o nouă locație (suntem la faza de Plan Urbanistic Zonal, acum), în apropierea viitoarei autostrăzi A7 și a Centurii ,,Orbital’’ a Buzăului, spre București. Iar prin aprobarea bugetului local pe 2024, vom avea în continuare investiții deosebite în Buzău, ceea ce ne va apropia și mai mult de ,,atingerea viziunii’’ de dezvoltare a orașului nostru, respectiv ,,Buzău – oraș magnet până în 2030’’.
Această viziune aprobată încă din 2017, după 14 luni de muncă și multe dezbateri, înseamnă ca Buzăul să obțină atât de multă atractivitate și competitivitate pentru buzoieni, pentru investitori și pentru vizitatori, astfel încât să devină unul din cele mai bune orașe în care să-ți trăiești viața.

Avem obiective importante de îndeplinit, pe toți cei 4 stâlpi de dezvoltare ai unei comunități: economie, educație, social și cultural, iar bugetul acestui an răspunde țintelor fixate.
Veniturile din bugetul acestui an sunt în acest moment de 136 de milioane de euro, dar cu siguranță vor mai crește, din care 43% (adică 59 de milioane de euro) pentru funcționare și 57% (adică 77 de milioane de euro) pentru investiții.

Uitându-mă înapoi la anul 2016 când am devenit primar pentru prima dată, constat că bugetul a crescut cu aproximativ 100 de milioane de euro, atât pentru funcționare, dar mai ales pentru investiții, ceea ce cu siguranță a început să se vadă și în viața buzoienilor!

După ce îmi voi recupera în întregime vocea (am o laringită acum), vă voi prezenta video, toate proiectele importante, din cele 4 domenii esențiale: economie, educație, social și cultural, în evoluția lor, începând din 2016, în prezent și în viitorul apropiat.

Buzăul nostru are un potențial imens de dezvoltare și tot ceea ce trebuie să facem noi, cetățenii Buzăului, este să-l punem în valoare!” , a transmis edilul-șef buzoian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.