PDL a făcut ce trebuie în actuala guvernare. Este afirmația deputatului buzoian Cezar Preda, care susține că partidul de guvernământ a luat măsurile corecte pentru a depăși criza ecomonică, și că protestele de stradă sunt doar o formă de manifestare a unor nemulțumiri generate de aceste măsuri. Mai mult decât atât, în opinia deputatului buzoian, manifestările de stradă nu vor aduce plecarea președintelui Traian Băsescu, care “a fost ales democratic și va pleca tot democratic”.

Deputatul buzoian a recunoscut că s-a ajuns în această situție doar din incapacitatea PDL de a comunica cu reprezentanții societății civile și cu mass-media. “Ați văzut că PDL a ieșit rapid dintr-o carapace de necomunicare pe toate planurile, acesta nefiind un partid categoristit ca mare comunicator. Am încredere în colegii mei care s-au angajat să facă acest lucru și noi trebuie să-i susținem.(…) PDL nu a făcut decât ce trebuia să facă, și vom face în continuare aceleași lucruri, pentru că țara trebuie salvată. Membrii noștri de partid trebuie să stea drepți pentru că nu au făcut un lucru rău și nu au de ce să se scuze, iar PDL trebuie să stea drept și să-și asume toate măsurile pe care le-a luat.”, a declarat Cezar Preda.

În opinia liderului PDL Buzău, organizarea de alegeri anticipate este lipsită de sens, și asta pentru că în acest an oricum sunt organizate alegerile la termen, chiar dacă acest instrument este unul democratic. “Teoria alegerilor anticipate nu trebuie demonizată. Este un instrument democratic practicat în întreaga lume. Există însă un handicap al acestei dorințe a Opoziției: nu se cer alegeri anticipate în anul alegerilor. Vedem ce decide miercuri Curtea Constituțională și ne vom conforma toți acestei decizii”, a mai adăugat Preda.

Cât privește posibilitatea ca președintele României să demisioneze din funcție, răspunsul lui Preda a fost scurt și la obiect: “Preşedintele României a fost ales democratic şi va pleca tot democratic şi nu prin urcatul pe statuie în Piaţa Universităţii”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.