Astăzi, în cadrul unei ședințe extraordinare de îndată, Consiliul Județean a aprobat, pe lângă modificările aduse Statutului Județului și proiectului legat de modernizarea drumului județean către Vulcanii Noroioși, un proiect privind ,,Renovarea/modernizarea a 3 biblioteci locale pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale și dotarea cu echipamente IT a 26 de biblioteci locale din județul Buzău”.

,,Noi am dat ultima hotărâre. Fiecare consiliu local a făcut asta. Noi am intrat pe ultima sută de metri. Vedem acum ce se va întâmpla, din punct de vedere financiar, la comuna Lopătari (n.r. există neînțelegeri între primar – fost USR, actual PNL – și consilierii USR. Noi ne-am asumat tot ce înseamnă acest proiect. Finanțarea este prin PNRR, aproximativ 5 milioane de lei, cu o cotă de cofinanțare de 2 milioane, pe care ne-am asumat-o noi, prin această hotărâre., a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

,,Beneficiarii apelului de proiect sunt toate UAT-urile care au înființate în cadrul lor biblioteci, bibliotecile, județene/municipale/orășenești/rurale din județ. La nivelul județului Buzău, bibliotecile din cadrul UAT-urilor Lopătari, Scorțoasa și Vernești vor fi transformate în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale și un număr de 26 de biblioteci aflate în zone cu comunități marginalizate din județ (Berca, Bozioru, Brăiești, Buda, Cernătești, Glodeanu Siliștea, Luciu, Mihăilești, Năeni, Padina, Pîrscov, Racovițeni, Râmnicelu, Rușețu, Săhăteni, Săpoca, Smeeni, Tisău, Topliceni, Vintilă Vodă, Viperești, Zărnești, Valea Salciei, Pogoanele, Măgura și Murgești) vor fi dotate cu echipamente IT în vederea alfabetizării digitale. Investiția vizată prin apel este de finanțare a bibliotecilor pentru a deveni hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale. Obiectivul general al apelului este îmbunătățirea competențelor digitale de bază ale comunităților cu acces limitat la formare digitală și ale grupurilor marginalizate.

Obiectivul specific al proiectului îl constituie renovarea/ modernizarea și echiparea cu calculatoare și echipamente tehnice a bibliotecilor UAT Lopătari, UAT Vernești, UAT Scorțoasa, în vederea transformării în hub-uri de dezvoltare a competențelor digitale și dotarea cu echipamente IT a unui număr de 26 de biblioteci aflate în zone cu comunități marginalizate din județ (Berca, Bozioru, Brăiești, Buda, Cernătești, Glodeanu Siliștea, Luciu, Mihăilești, Năeni, Padina, Pîrscov, Racovițeni, Râmnicelu, Rușețu, Săhăteni, Săpoca, Smeeni, Tisău, Topliceni, Vintilă Vodă, Viperești, Zărnești, Valea Salciei, Pogoanele, Măgura și Murgești) în vederea dezvoltării competențelor de bază cum ar fi alfabetizarea digitală, comunicarea, educația în domeniul mass-mediei, crearea de conținut digital, securitatea digitală și educația antreprenorială digitală, ale unui număr de 2.500 de cetățeni din aceste comunități., se arată în sinteza proiectului aprobat azi.

Ședința de azi (integrală) poate fi vizionată AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.