Buzăul şi-a cinstit eroii martiri ai Revoluţiei din decembrie 1989. Aproape 200 de persoane s-au strâns astăzi în Piaţa Dacia, la 22 de ani de la câştigarea libertăţii de către români. În memoria victimelor din decembrie a fost organizat un ceremonial militar şi religios, urmat de o adunare comemorativă la care au participat atât autorităţile locale şi judeţene, cât şi revoluţionarii.

Comemorarea revoluţiei din  89 la Buzău a fost folosită de asociaţia revoluţionarilor Club 22 Decembrie pentru a ataca Guvernul şi Preşedinţia. Mai mult decât atât, urmaşii eroilor martiri şi-au manifestat nemulţumirea faţă de pedepsirea celor vinovaţi de moartea rudelor. Revoluţionarii buzoieni ori urmaşii celor care au murit în revoluţia din 89 au acuzat Guvernul, justiţia, Preşedinţia, că la 22 de ani de la evenimentele care au dus la schimbarea regimului dictatorial al lui Ceauşescu, de propagandă mincinoasă, de tiranie, de ascunderea adevărului despre evenimentele de atunci.

Depunerea coroanelor la monumentul revoluţiei din centrul oraşului le-a realimentat durerea urmaşilor celor care au fost împuşcaţi în Palatul Comunal ori în alte puncte fierbinţi ale oraşului. Oamenii spun că nici acum la 22 de ani de la acele momente nu ştiu cine sunt cu adevărat vinovaţii de atunci, nici acum justiţia nu i-a pedepsit pentru faptele lor pe cei care au luat vieţi nevinovate.

În Buzău sunt acum 4 asociaţii de revoluţionari iar numărul membrilor depăşeşte 600, iar municipiul Buzău a fost declarat oraş-martir pentru că 49 de persoane şi-au pierdut viaţa în decembrie 1989.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.