Astăzi, ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, însoțit de Directorul General al CNAIR SA, Cristian Pistol, și de Directorul Regional al DRDP Buzău, Sorin Robu, a verificat stadiul lucrărilor pe șantierele loturilor 1 și 2 ale autostrăzii Ploiești – Buzău, parte a A7, apoi a mers pe șantierul lotului Buzău – Focșani.

Declarații după prima vizită, găsiți AICI.

,,Pe primul Lot (Dumbrava- Mizil), cu o lungime de 21 km, asocierea româno-italiană a ajuns la un stadiu fizic de 43%. Valoarea acestui contract este de 1,46 miliarde de lei (fără TVA). Pe Lotul 2 (Mizil- Pietroasele), construit de o asociere româno-bulgară, lucrările au un stadiu fizic de aproximativ 42%. Construcția acestui lot, cu o lungime de 28,35 km, costă 1,24 miliarde de lei (fără TVA).

Pe Lotul 3 (Pietroasele- Municipiul Buzău), cu o lungime de 13,9 km, lucrările urmează să înceapă pe data de 1 martie 2023.

Asocierea de constructori turci are la dispoziție 20 de luni și 1,09 miliarde de lei (fără TVA) pentru finalizarea lucrărilor. , transmit reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău.

,,Au fost reluate lucrările și pe cele 4 tronsoane ale autostrăzii Buzău- Focșani (82,44 km), secțiune a #A7!

Constructorul român înregistrează până acum progrese fizice cuprinse între 26% și 29% pe cele 4 tronsoane. Conform contractelor, anul acesta trebuie finalizate Tronsoanele 1 (Buzău-Vadu Pașii, 4,6 km0 și 4 (Mândrești- Munteni, 10,94 de km). Tronsoanele 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat, 30,8 km) și 3 (Râmnicu Sărat- Munteni, 36,1 km) au termene contractuale de finalizare anul 2025.

Cele 4 tronsoane, a căror construcție este finanțată prin #PNRR, au o valoare însumată de 4,23 miliarde de lei (fără TVA).

Creșterea progresivă a ritmului de lucru va face posibilă deschiderea circulației anul acesta pe cel puțin 10,94 km din această secțiune a A7 (parte din Autostrada Moldovei)., precizează reprezentanții CNAIR.

Sursă foto: DRDP Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.