Astăzi, la Liceul Tehnologic „D. Filipescu” din Buzău a avut loc inauguarea unui teren de sport, investiție realizată din fondurile Primăriei. Cu ocazia evenimentului, oficialitățile și reprezentanții mai multor firme buzoiene (partenere în cadrul învățământului dual) au făcut și o vizită la internatul și cantina Școlii Meritas, unitate de învățământ care a devenit funcțională în acest an. La Meritas învață zeci de elevi, care sunt pregătiți în diverse meserii căutate pe piața forței de muncă din Buzău, ei beneficiind de burse lunare, precum și de transport, masă și cazare gratuite.

VEZI CE A POSTAT PRIMARUL DESPRE EVENIMENTUL DE AZI

„Dragi buzoieni,

Astăzi, 24 noiembrie, am fost bucuros să fiu la Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu”, unde proiectul ,,Meritas” pentru învățământul dual a început să funcționeze.

S-a inaugurat azi și terenul de sport, dar am vizualizat și facilitățile de cazare, de studiu și de servit masa.

Toți cei 40 de elevi beneficiază pe toată perioada de 3 ani a studiilor de o bursă lunară de 500 lei, de masă, cazare și transport gratuit.

Totul a fost posibil cu implicarea Primăriei, dar și a companiilor din Buzău, care au intrat alături de noi și de Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu” în acest proiect de viitor.

Solicitările pentru anul viitor din partea firmelor sunt de câteva ori mai mari decât în acest prim an de învățământ dual de excelență ,,Meritas”. Sper ca părinții să-și îndrume copii care vor termina clasa a -VIII-a spre o meserie, având la sfârșitul celor 3 ani și garanția angajării într-o firmă importantă din Buzău.

Mulțumesc foarte mult doamnei director Lucica Stănculescu și echipei sale de profesori pentru implicarea totală în acest proiect.

De asemenea, am invitat companiile implicate în acest proiect să ni se alăture și în proiectul de constituire a ,,Consorțiului pentru învățământul dual și tehnic superior”, pentru a accesa un proiect foarte important finanțat prin PNRR, de realizare a unui campus la Buzău, cu toate dotările posibile împreună și cu o Universitate tehnică.

Cu învățământ superior și mai ales cel pentru inginerie tehnică, Buzăul va oferi o șansă în plus tinerilor merituoși să rămână acasă.” , a declarat edilul-șef buzoian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.