Noua maternitate este gata și va fi inaugurată la 1 iunie, de Ziua Copilului. O spune chiar președintele Consiliului Județean Buzău, Victor Mocanu, care afirmă că această unitate va fi printre cele mai moderne din Europa.

“Maternitatea este gata iar pe 1 iunie, de Ziua Copilului, va fi inaugurată, așa cum am promis. În data de 2 iunie, această unitate va fi deschisă toată ziua pentru oricine va dori să vadă sălile de naşteri, saloanele şi sălile de operaţie (…) Vreau să vă spun că această unitate va fi una dintre cele mai moderne din Europa. Am vizitat câteva astfel de unităţi în Belgia, Germania sau Austria, dar Maternitatea din Buzău are ceva în plus”, a declarat astăzi Victor Mocanu.

Potrivit datelor tehnice, noua materniate va dispune de săli de operaţie şi de naştere dotate cu aparatură de ultimă generaţie, iar fiecare mămică va avea la dispoziţie un sistem video prin care îşi va putea supraveghea copilul.

Maternitatea de pe strada Victoriei este împărţită în două sectoare, unul în care se află unitatea de primiri urgenţe şi sălile de operaţie, iar celălalt sector va cuprinde saloanele, care sunt prevazute cu 1 şi 2 locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.