Imagini inedite au fost publicate, în premieră, de directorul Muzeului Județean Buzău, cu o zi înainte de redeschiderea Muzeului Chihlimbarului de la Colți.

Nu este un film SF, este Muzeul Chihlimbarului, Colți, județul Buzău, anul 2020! Deschiderea mâine, vineri, 21 august 2020, ora 12.00.” , a scris directorul Muzeului Județean, Daniel Costache, pe pagina de facebook, unde a și postat aceste imagini.

Așadar, Muzeul Chihlimbarului se redeschide. Astfel, Muzeul Județean Buzău devine prima instituție muzeală din țară care deschide, în această perioadă de criză generată de pandemie, două expoziții permanente la sediile externe.

După un amplu proces de reabilitare și modernizare, Muzeul Chihlimbarului se prezintă publicului ca o instituție modernă, din secolul XXI, devenind, prin soluțiile muzeotehnice propuse, un muzeu de referință în peisajul cultural românesc.

Pepite de chihlimbar, bijuterii (inele, cercei, pandantive, şiraguri de mărgele etc.), unelte de extracție și prelucrare a chihlimbarului (strung din lemn, ciocane, lămpaşe, târnăcop), toate vor putea fi admirate de către vizitatori într-un concept expozițional nou.

Expozițiile de bază valorifică, de asemenea, colecția de flori de mină și exponate de paleofaună, din patrimoniul Muzeului Județean Buzău, precum femurul unui mamut, care a trăit acum 2,5 milioane de ani pe teritoriul județului Buzău.Totodată, o parte importantă a conceptului expozițional este dedicată “Grotei Nucu-Bozioru”, monument unic al artei preistorice din spațiul țării noastre

Printre surprizele pregătite publicului se numără vitrina smart, prima de acest fel într-un muzeu românesc, și magazinul de suveniruri, de unde vizitatorii pot achiziționa amintiri din Buzău – obiecte personalizate cu imagini din colecțiile muzeului, dar și ale unor monumente istorice din județ.

Accesul la vernisaj este permis cu respectarea normelor de igienă și distanțare socială, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

Programul de vizitare:

MIERCURI – DUMINICĂ (10:00 – 18:00, în perioada 1 mai – 30 sept., cu ultima intrare la ora 17:15, respectiv 9:00 – 17:00, în perioada 1 oct. – 30 apr., cu ultima intrare la 16:15);

LUNI și MARȚI – închis

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.