Externalizarea serviciului de alimentație din cadrul Spitalului Județean Buzău a primit votul consilierilor județeni. Managementul celei mai mari unități spitalicești din județ trebuie ca în cel mult o lună să organizeze licitația pentru a fi desemnata firma de catering care va distribui alimentele pentru hrana bolnavilor.

S-a ajuns la această situație pentru că este mai rentabil să cumperi mâncare de la o firmă specializată în catering decât să o produci în bucătăria proprie. Și asta pentru că din bucătăria spitalului se fură pe bandă rulantă, potrivit managerului spitalului Doru Nicolescu.

“Deja am ajuns la un nivel la care nu mai putem tolera asemenea pierderi. Chiar dacă am supravegheat mai atent personalul și chiar am prins de câteva ori angajați care au sustras din bucătărie, și le-am aplicat sancțiuni. Persoanele respective au fost eliminate din sistem. S-a ajuns la nivel la care se fura cu portbagajul baxuri întregi de ulei sau carne. Așa ceva este de neconceput”, a declarat managerul spitalului.

Primul pas către externalizarea serviciului a fost făcut odată angajarea unor experți contabili care au realizat un calcul al cheltuielilor.

„Am pus nişte experţi contabili să ne facă un calcul al cheltuielilor să vedem unde ajungem, și a fost surprinzător pentru noi când am ajuns la concluzia că ne costă mai puțin mâncarea de la firma de catering decât cea produsă de noi în bucătăria proprie. Acum rația zilnică a unui bolnav ajunge la 6,08 lei, în timp ce cu o firmă de catering prețul este de 5,4 lei”, a mai declarat Nicolescu.

Consilierii județeni au aprobat în ședința odinară de ieri un proiect de hotărâre prin care serviciul de preparare și distribuire a hranei la nivelul Spitalului Județean Buzău să fie externalizat.

În termen de 30 zile de la adoptarea prezentei hotărâri, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău va întocmi documentaţia pentru organizarea licitaţiei de desemnare a firmei care se va ocupa de alimentația bolnavilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.