Comunitatea romă va beneficia de un centru pentru educație sanitară, în cartierul Simileasca, obiectivul fiind inaugurat ieri, în prezența oficialităților și a celor care au pus umărul la acest proiect realizat în premieră.

VEZI VIDEO de la eveniment

„Timp de două zile, 15 -16 noiembrie 2022, s-a desfășurat la Buzău o întâlnire internațională, în cadrul programului Erasmus+ care implementează proiectul ,,Roma Health Care II”. Au participat reprezentanți ai comunității rome din Germania, Grecia, Ungaria, Bulgaria, Macedonia de Nord și România.

Cu acest prilej s-a inaugurat în Simileasca, pe strada Depozitului, Nr. 1, primul Centru integrat pentru educație sanitară din România, pentru comunitatea romă.

Primăria Buzău s-a implicat și se va implica în proiecte ce țin de dezvoltarea și integrarea comunității rome.

Cel mai important proiect rămâne educația și facem eforturi împreună cu conducerea Inspectoratului Școlar și a Școlii Nr. 14 ,,Mihail Kogălniceanu”, să creăm cele mai bune condiții pentru un învățământ de înalt nivel.

Mulțumesc în mod deosebit celor care au făcut posibilă realizarea acestui proiect, domnului Ronald Schonknecht din Germania, domnului Călin Iosif de la Vox Civica și doamnei profesor Anca Fotin.” , a declarat edilul-șef Constantin Toma, după inaugurarea unității din cartierul Simleasca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.