Trei drumuri naționale, 10 drumuri județene blocate, zeci de localități izolate. Este imaginea primei zile de cod portocaliu din județul Buzău. Dacă dimineață autoritățile sperau că nu vor exista drumuri blocate, situația s-a înrăutățit de la o ora la alta. Primul drum important care a căzut pradă viscolului a fost chiar drumul european 85. Și asta pentru că mai multe TIR-uri echipate necorespunzător au derapat. Rând pe rând în urma lor s-au adunat zeci de mașini și s-au creat blocaje în mai multe zone.

Polițiștii au instituit filtre la ieșirea din Buzău pentru a redirecționa circulația spre capitală pe drumul național 1B prin Ploiești.

Alte două drumuri naționale au avut aceeași soartă: DN 22 Rm. Sărat – Brăila și DN2C Buzău – Slobozia. Pe acesta din urmă un autocar plin cu 40 de copii a a stat câteva ore blocat din cauza sulurilor de pe carosabil. Au fost scoși în cele din urmă de un utilaj de la drumuri. 10 drumuri judeţene sunt în continuare blocate în judeţul Buzău, iar din această cauză zeci de localităţi sunt practic izolate. O situaţie mai specială se înregistrează în localitatea Amaru, unde o gravidă a solicitat o ambulanţă care este oprită în localitatea Căldăruşanca pentru că nu are cum să ajungă la intervenţie.

Iată care sunt drumurile judeţene blocate la această oră:

– DJ 102H, blocat de la intersecţia cu DN2 E85 către Amaru şi de la Glodeanu Siliştea către Cârligu Mic;

– DJ 214A, blocat între Luciu – Ruşeţu;

– DJ 203N, blocat între Ruşeţu – Juguleanu;

– DJ 203E, blocat între Ruşeţu – Padina;

– DJ 203K, blocat de la intersecţia cu DN2 E85 către Focşănei / între Săgeata – Robeasca;

– DJ 203I, blocat între Pogoanele – Cilibia;

– DJ 203G, blocat între Costeşti – Stâlpu;

– DJ 102L, blocat între Chiojdu – limita cu judeţul Prahova;

– DJ 203C blocat între Florica şi intersecţia cu DN2 E85;

– DJ 203D, de la ieşire din municipiul Buzău către Maxenu.                      

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.