Un control de rutină în trafic pe drumul european 85 s-a transformat astăzi într-o adevărată provocare pentru inspectorii ARR din Buzău. Pe raza localității Poșta Câlnău au făcut semnal de oprire unui autotren înmatriculat în Turcia. Șoferul nu a schițat însă nici cel mai mic gest să încetinească măcar darmite să tragă pe dreapta.

Imediat controlorii au pornit cu girofaruri pornite pe urmele șoferului turc și abia după 10 km au reușit să-l determine să oprească. Imediat ce au văzut starea tehnică a autotrenului inspectorii și-au dat seama de ce turcul a fugit sperând că nu va fi prins. O anvelopă de la remorcă era tăiată, iar bucăți din cauciuc chiar lipseau, defecțiune care ar fi putut produce o explozie iar asta în trafic ar fi putut avea consecințe dintre cele mai grave, ținând seama că în autotren se aflau peste 20 de tone de ulei de motor. Mai mult decât atât, din diagrame se vedea clar că șoferul nu a respectat timpii de odihnă, fapt care i-a făcut pe cei de la ARR să-l escorteze până într-o parcare de la marginea orașului Buzău.

“După ce l-am oprit s-a constatat că există defecțiuni tehnice la autotren iar șoferul nu a respectat perioadele de odihnă. Am luat măsura de oprire a autotrenului pentru efectuarea acestor timpi de odihnă, iar șoferul va fi amendat”, a declarat Cosmin Marinescu, șeful Agenției Teritoriale ARR.

Pentru trei infracțiuni comise la legile ce reglementează transportul pe drumurile publice șoferul turc va trebui să plătească o amendă cumulată de 500 de euro. Șoferul turc a vorbit la telefon cu patroana lui și a refuzat să semneze procesul verbal încheiat de inspectorii ARR. Până ce nu va achita amenda nu va avea nicio șansă să ajungă cu marfa în Ucraina, acolo unde trebuia să descarce uleiul de motor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.