Călătorie de coşmar pentru un grup de 40 de turişti. Autocarul cu care se deplasau a rămas blocat pe şoseaua de centură într-o baltă adâncă de aproape un metru formată în urma ploilor abundente căzute ieri în Buzău. Oamenii se întorceau din Grecia și urmau să ajungă în mai multe județe din Moldova. Au stat în mijlocul apei mai bine de o oră, timp în care pasagerii se rugau să se oprească ploaia pentru a nu inunda autocarul. Au fost scoşi de un echipaj al pompierilor, care au tractat autocarul cu o autospecială.

Pasagerii s-au urcat în autocar miercuri seară din Atena cu gândul să ajungă în România, dar întreaga călătorie a fost marcată de ghinion. După ce a trecut graniţa dintre Bulgaria şi România autocarul s-a stricat iar oamenii au stat aproape 8 ore pe loc, timp în care şoferul a reparat defecţiunea. La câteva ore distanţă, pe şoseaua de centură a oraşului, vehicului a dat peste un obstacol mai greu. S-a oprit în mijlocul unei bălţi de aproape un metru adâncime, după ce apa a inundat motorul.

„Nu am văzut niciun baraj care să ne avertizeze că urmează o asemenea baltă. Pur şi simplu am intrat în apă iar motorul s-a oprit brusc”, a spus şoferul autocarului.

La început, şoferul a încercat să pornească motorul, însă în zadar. Între timp, pasagerii au sunat la 112 pentru a cere sprijinul autorităţilor. La faţa locului a ajuns imediat o vidanjă, care a încercat să tracteze autocarul dar de fiecare dată şufele s-au rupt.

După câteva zeci de minute de aşteptare, pasagerii şi-au pierdut răbdarea şi au început să-l apostrofeze pe şofer, pe care l-au considerat vinovat de întârzierile survenite în traseu. „Am stat opt ore în vamă, la bulgari, pentru că s-a stricat autocarul iar acum am rămas înţepeniţi în mijlocul apei”, a declarat una dintre pasagere.

Autocarul a fost scos abia după o oră din apă, cu ajutorul unei autospeciale de pompieri. Pentru că autocarul nu a mai pornit, turiştii au fost nevoiţi să aştepte câteva zeci de minute un alt vehicul de transport persoane, pentru a-şi continua drumul către case.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.