Majoritatea medicilor de familie din judeţ vor urma îndemnul preşedintelui Băsescu şi vor părăsi ţara, pentru a munci în Occident în condiţii şi pe salarii decente, a afirmat consilierul judeţean PNL Aurelian Podeanu, medic de mecină primară, în cadrul conferinţei de presă a acestei formaţiuni politice.

Acesta s-a referit la blocajul în care consideră că a ajuns sistemul medical românesc, în special cel al medicinei de familie, din momentul în care organizaţiile profesionale ale acestei bresle au decis să nu semneza Contractul-cadru pe anii 2011-2012 cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Fost preşedinte-director general al acestei instituţii în perioada guvernării liberale, medicul Aurelian Podeanu a apreciat că semnele blocajului sistemului sanitar au început să se manifeste încă de acum doi ani şi jumătate, susţinând că printre simptomele prezentei stări de fapt se pot enumera lipsa banilor pentru achiziţionarea de vaccinuri, listele de aşteptare mari pentru obţinerea de tratamente pentru bolnavii cronic – hepatite, cancer etc. – ori pentru dispozitive medicale.

Liberalul Aurelian Podeanu spune că este convins că, de această dată, medicii de familie vor merge până la capăt cu acţiunea de protest şi nu vor semna contractele cu CJAS decât în momentul cel puţin o parte dintre pretenţiile lor vor fi satisfăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.