UPDATE 20:30

„DN22 a fost redeschis circulației publice pentru autovehiculele cu MTMA mai mică de 3.5 tone. Domnul prefect dă asigurări că, la acest moment, nu sunt buzoieni care să aștepte în filtre, nu sunt buzoieni blocați în viscol.” – Prefectura Buzău

UPDATE 19:15

,,Începând cu ora 19:30, se deschide DN 22, Rm. Sărat – limita cu jud Brăila, cu restricție de 3,5 t.” – Prefectura Buzău

UPDATE 19:05

,,Începând cu ora 19:00, s-au ridicat restricțiile de pe DN 2C, Costești – limita cu Ialomița.
Începând cu 19:30, se ridică restricțiile de pe DN2B.” – Prefectura Buzău

UPDATE 17:00

,,Începând cu ora 17:00 sunt ridicate restricțiile pe DJ214 A Caragele – Rusețu – Prefectura Buzău

UPDATE 15:55

,,Începând cu ora 16:15, se ridică restricțiile de pe DJ 220, Poșta Câlnău – Bălăceanu și de pe DJ 203 I Cilibia Gară – Cilibia.

Începând cu ora 16:00, se redeschide circulația pe DN 2C Costești – Pogoanele – Slobozia, pentru autovehiculele cu MTMA de până la 7.5 tone.

Începând cu ora 16:00 se ridică restricțiile pe DJ 203 A Valea Râmnicului – Bălăceanu

De la aceeași oră, se ridică restricțiile impuse pe DJ 202 Rm. Sărat – Puiești– Prefectura Buzău

UPDATE 14:45

,,Începând cu ora 15.00 se reia circulația pe DN 2 E 85, fără restricții– Prefectura Buzău

UPDATE 14:35

Apelul prefectului de Buzău, Daniel Țiclea (audio):

UPDATE 13:45

,,Autospecialele polițiștilor din Buzău înaintează în mod controlat pe tronsoanele de drum afectate de viscol, însoțite de utilaje de deszăpezire și celelalte forțe de intervenție, urmate de autoturisme dispuse în coloană, cu prioritizarea urgențelor.

Mai multe ambulanțe cu pacienți dializati sunt însoțite, pentru asigurarea operativitatii, în condiții de siguranță, a transportării acestora către unitățile medicale.– IPJ Buzău

UPDATE 13:35

S-a început defluirea autovehiculelor în mod controlat de căte echipaje mixte M.A.I.-C.N.A.I.R. S.A. a autovehiculelor rămase în coloană în zona Oreavul, pe DN 2 E 85.

O coloană a tranzitat deja zona cu probleme, pe sensul spre Râmnicu Sărat, iar la această oră se află în misiune o a doua coloană de autovehicule care circulă dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău.” – Prefectura Buzău

UPDATE 13:20

,,A fost închis DJ 203 I pe tronsonul Cilibia Gară – Cilibia” – Prefectura Buzău

UPDATE 12:40

INFO IPJ BUZĂU:

DN22– Râmnicu Sărat- Brăila, traficul este restricţionat total;

DN2E85– Buzău – Râmnicu Sărat, traficul este restricţionat total;

DN2C- Buzău – Ialomiţa, traficul este restricţionat total;

DN2B- Buzău – Brăila, traficul este restricţionat pentru maşinile cu masă totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone;

DJ 203 A – Rubla – Ghergheasa, traficul este restricţionat total;

DJ 214 A – Caragele – Ruşeţu, traficul este restricţionat total.

Peste 200 de poliţişti acţionează, la acest moment, pentru prevenirea şi gestionarea incidentelor cauzate de fenomenele meteorologice ce  afectează judeţul. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău participă, alături de celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, la misiunile de salvare a persoanelor aflate în dificultate.

La acest moment, peste 200 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, cu autospecialele din dotare, sunt angrenaţi în misiuni de supraveghere şi dirijare a traficului rutier şi de intervenţie pentru prevenirea incidentelor ori de limitare a efectelor evenimentelor cauzate de fenomenele meteorologice ce afectează judeţul. Poliţiştii, împreună cu celelalte forţe ale Ministerului Afacerilor Interne, desfăşoară activităţi în filtrele instituite în trafic, precum şi în dispozitivele de ordine şi siguranţă publică. Efectivele care acţionau în teren până la emiterea avertizării meteorologice au fost suplimentate cu poliţişti de la toate structurile şi subunităţile.

Poliţiştii execută patrulări pe tronsoanele de drum care au fost închise circulaţiei pentru verificarea acestora şi acordarea sprijinului necesar repunerii în trafic a autovehiculelor, dar şi pentru salvarea persoanelor, dacă sunt înregistrate astfel de situaţii.

UPDATE 11:40

,,Se închide DN2 E 85 Buzău- Râmnicu-Sărat, pentru toate tipurile de autovehicule”. – Prefectura Buzău

Sursă video: DRDP Buzău (imagini E 85, Crucea Comisoaiei)

UPDATE 11:00

,,Începând cu ora 11:00, se restrictionează DN2E85, între Buzău și Rm-Sărat, din cauza fenomenului puternic de viscol care se manifestă între km. 135 Crucea Comisoaiei și km. 143 Oreavul.
Restrucțiile vizează autovehiculele mai mari de 3. 5 tone.
– Prefectura Buzău

UPDATE 9:40

Având în vedere intensificarea vântului, viscol la sol ce reduce vizibilitatea și formarea unor dune de zăpadă pe carosabil, începând cu ora 09:15, a fost instituită restricție totală de circulație pe DJ 203 A Rubla – Ghergheasa.

Începând cu ora 9:45, se restrictionează și DN 2C, Bz – limita cu jud. Ialomița, pentru mașinile mai mari de 3,5 tone.– Prefectura Buzău.

DN 22 – Sursă video: DRDP Buzău

UPDATE 9:15

,,Începând cu ora 9:15 se închide circulația rutieră pe DN 22 Râmnicu Sărat – limita cu Brăila.” , au anunțat oficialii Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău.

Sursă video: facebook Primăria Vâlcelele (DN 22)

Stimați cetățeni, vă rugăm STAȚI ACASĂ! Drumurile sunt impracticabile datorită condițiilor meteo (a viscolului) nu se poate interveni pentru deszăpezire. Vă mulțumim pentru înțelegere.” , a transmis primarul din Vâlcelele, Liviu Bărăgan.

,,Începând cu ora 9:30, se restricționează DN 2B, Buzău – limită jud. Brăila, cu masa totală maxim autorizată mai mare de 7,5 T„. – DRDP Buzău. Aceeași sursă precizează că s-au impus restricții de tonaj (7,5 t) și pe DN 2 E 85 pe tronsonul Mărăcineni – Oreavul.

*Știre inițială – ora 7:30

În această dimineață, începând cu ora 7:30, a fost restricționată circulatia pe DN 22, Rm. Sărat – limita cu județul Brăila, pentru autovehiculele cu masa totală maxim autorizată mai mare de 3,5 tone.

Sursă video: Prefectura Buzău

Potrivit reprezentanților Prefecturii, măsura a fost dispusă din cauza viscolulului care spulberă zăpada, fiind zone cu vizibilitate redusă.

,,Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condițiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiții de iarnă și să se informeze în prealabil cu privire la condițiile de trafic din zonele tranzitate. , transmit reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Buzău.

Sursă video: DRDP Buzău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.