IPJ Buzău anunță rezultatele acțiunilor de amploare organizate de Sărbăori. Aproximativ 400 de poliţişti au acţionat zilnic în sistem integrat, pentru menţinerea climatului de siguranţă publică. Efectivele de poliţie au fost suplimentate în noaptea de Înviere, iar poliţiştii buzoieni au constatat în flagrant delict 30 de infracțiuni şi au aplicat 976 de amenzi.

„În perioada 17 – 20 aprilie a.c., polițiștii buzoieni au fost angrenați în misiuni de menţinere a climatului de siguranţă publică, prin acţiunile derulate în această perioadă urmărindu-se şi asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente la semnalarea vreunui incident sau ori de câte ori situaţia a impus, dar și monitorizarea respectărilor măsurilor impuse pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Activitățile s-au derulat în sistem integrat, cu participarea tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul și siguranței publice. Polițiștii au fost sprijiniți în cadrul activităților de efectivele jandarmeriei buzoiene. De asemenea, în contextul actual al pandemiei, în acest an forțele de ordine și siguranță publică au fost suplimentate de polițiști locali și militari.

În noaptea de Înviere și în ziua de Paște echipajele poliției rutiere și de ordine publică au acționat în zona lăcașurilor de cult și în zonele cunoscute ca atractive pentru ieșirea la iarbă verde. Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea ilegalităților de orice natură ce s-ar fi putut comite în această perioadă, inclusiv pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

În perioada menționată au fost înregistrate 60 de evenimente, cu 30% mai puține față de perioada similară a anului trecut. Din totalul evenimentelor înregistrate, 40 au fost de natură judiciară și 20 de altă natură, fără a fi înregistrate evenimente rutiere.

În această perioadă au fost organizate 19 acţiuni punctuale cu efective mărite pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional de orice natură.

În total, în urma activităţilor desfăşurate în această perioadă, poliţiştii buzoieni au constatat în flagrant delict 30 de infracţiuni: 12 de circulaţie rutieră și 18 de natură judiciară. Au fost constatate şi aplicate 976 de sancţiuni contravenţionale, din care 476 pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, 322 pentru nereguli prevăzute de Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelorde încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, 7 pentru încălcarea normelor de comerț și 461 la alte acte normative. Au fost reţinute 16 permise de conducere auto, fiind retrase şi 4 certificate de înmatriculare. Valoarea sancţiunilor aplicate în perioada minivacanței de Paște este de 1.470.575 lei.

Măsurile stabilite și puse în aplicare în perioada analizării au avut efectul scontat, nefiind înregistrate evenimente de amploare pe raza județului Buzău.” , se precizează într-un buletin informativ transmis de Biroul de Presă al IPJ Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.