10 autospeciale noi vor ajunge în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, printr-un program național de înnoire a parcului auto. 

Astăzi, 15 iunie, începând cu ora 11.00, la sediul MAI, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, a avut loc conferința de deschidere a proiectului VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, activitate transmisă în sistem videoconferință la sediile inspectoratelor pentru situații de urgență județene din țară.

Astfel, la activitate a participat prefectul județului Buzău, domnul Silviu Iordache, alături de comanda unității și ofițerii cu funcții de conducere din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Buzău.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă Dezvoltarea si consolidarea capacitații de răspuns la dezastre si la evenimente HILP (High Impact Low Probability) a autorităților responsabile, prin dezvoltarea următorilor piloni strategici: terestru, maritim, aerian, respectiv comanda si control, termenul de implementare fiind 31.12.2023.

Prin cele două acorduri cadru semnate astăzi vor fi achiziționate 276 autospeciale de stingere cu apa si spuma cu capacitate de 4.000 l și 200 autospeciale de stingere cu apa si spuma cu capacitate de 10.000 l, valoarea totală însumând 779.670.873 lei cu TVA.” , anunță Biroul de Presă al ISU Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.