7000 de volume s-au strâns pentru bibliotecile din Raionul Dubăsari, iar campania continuă. Buzoienii au răspuns pozitiv iniţiativei Consiliului Judeţean Buzău, de donare de cărţi pentru copiii moldoveni.

Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, a donat astăzi, mai multe volume de proză și versuri, în cadrul campaniei de strângere de cărți pentru biblioteci din Republica Moldova.

Președintele CJ a fost însoțit de Constantin Toma, care a răspuns invitației de a se alătura campaniei și a adus mai multe volume istorice.

”Consiliul Județean Buzău este în plină procedură de parafare a unui acord de colaborare cu Raionul Dubăsari din Republica Moldova. În cadrul uneia dintre discuțiile pe care le-am avut cu oficialii moldoveni, aceștia ne-au cerut sprijinul pentru organizarea unor biblioteci școlari în localitățile Coșnița și Doroțcaia. Am răspuns cu mare drag acestei solicitări și, după cum puteți vedea, întreg Buzăul a răspuns pozitiv, având în vedere numărul mare de cărți strânse”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Campania se încheie în data de 8 aprilie, iar până la acest moment au fost strânse aproximativ 7.000 de volume – autori români, cu precădere, dar și autori străini, cărți tehnice și beletristică.

”Vreau să mulțumesc Inspectoratului Școlar Județean pentru ajutorul dat în această campanie, precum și școlilor din județ, tuturor profesorilor și tuturor elevilor care s-au implicat în această acțiune. De asemenea, am achiziționat și două calculatoare care vor fi donate celor două biblioteci. Acestea, alături de cărți, vor fi duse în Republica Moldova în următoarele săptămâni. Permiteți-mi să vă mulțumesc și dumneavoastră, jurnaliștilor pentru că ați popularizat această inițiativă, precum și Bibliotecii Județene, care a triat și organizat volumele”, a mai spus Petre Emanoil Neagu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.