Autoritățile buzoiene anunță deschiderea unor centre de testare gratuită pentru depistarea COVID-19.

„Pentru că testarea anti-COVID este cheia în lupta cu virusul SARS-CoV-2, Direcția de Sănătate Publică și Instituția Prefectului-Județul Buzău anunță deschiderea, conform dispozițiilor Ministerului Sănătății, a unor centre de testare gratuită pentru buzoienii care prezintă simptome ale infecției.
Astfel, 4 centre de testare gratuită vor funcționa, în această perioadă, când se înregistrează creșteri ale cazurilor de COVID-19.
Unul dintre centre va funcționa de luni, 8 august, între orele 8.00-20.00, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, în timp ce celelalte 3 sunt deschise deja la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat (între orele 16.00-18.00), la Spitalul Orășenesc Nehoiu (24 de ore din 24) și la Spitalul de Boli Cronice Smeeni (între orele 10.00-16.00).

Testările sunt gratuite, dar pacienții care se prezintă trebuie să aibă simptome evidente de boală pentru a fi testați. Totodată, având în vedere creșterea numărului de cazuri de COVID-19, autoritățile de sănătate publică reamintesc că pacienții cu coronavirus, cu risc de apariție a complicațiilor, au posibilitatea de a se adresa centrelor de evaluare, în urma unei programări operate de medicul de familie.” , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău.
Vezi lista tuturor centrelor de evaluare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.