De Crăciun, va fi mai cald decât în mod obișnuit și nu este exclus ca temperaturile să se apropie de cele din 2014 când termometrele au arătat la București 17-18 grade Celsius, iar la Calafat 20. Ninsori nu vor fi decât la altitudini de peste 1800 de metri, dar și în zonele montane vor fi temperaturi pozitive: ziua în jur de 4 – 5 grade Celsius.

Între timp, până marti seară, la ora 20,00, este valabilă o informare meteo de precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului. Va ploua temporar în cea mai mare parte a țării. Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp.
Vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55…60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului.
În zonele montane, treptat, începând din această seară vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.