Pregătiți-vă hainele groase pentru că meteorologii vin cu noi vești! Vremea se va răci accentuat în cea mai mare parte a regiunilor, în multe zone temperaturile urmând a fi mai mici decât cele normale în această perioadă. De vină este o masă de aer polar care va aduce vreme de iarnă. În unele zone, temperaturile nocturne vor fi negative, iar la munte vor cădea precipitaţii.

Fenomene vizate: vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitaţii mixte mai ales în zonele deluroase Interval de valabilitate: 29 octombrie, ora 14:00 – 01 noiembrie, ora 10:00.  În intervalul menţionat vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul şi nord-estul teritoriului, apoi în toată ţara. Se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor.

La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare şi se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului se vor mai semnala şi în regiunile estice, sudice şi sud-vestice, amplificând senzaţia de rece.   În sudul şi centrul ţării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitaţii mixte.

În Muntenia, din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 17…19 grade în 29 octombrie la 8…12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14…16 grade, mediat regional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.