meteoAdministraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 19 octombrie – 1 noiembrie 2015. Conform estimării publicate de ANM, debutul intervalului analizat va fi caracterizat de o vreme mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă a anului. Începând din 20 octombrie, însă, regimul termic va marca o scădere semnificativă, astfel că valorile de temperatură vor deveni apropiate de mediile multianuale ale perioadei. În a doua parte a intervalului, temperaturile vor rămâne la valori apropiate de cele normale pentru perioada analizată.
Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme caldă pentru această perioadă a anului, caracterizată prin medii ale temperaturilor diurne de aproximativ 20 de grade şi valori nocturne situate în jurul a 10…11 grade. Treptat însă, regimul termic va marca o scădere, astfel încât, între 22 octombrie şi 1 noiembrie, va fi caracterizat de temperaturi maxime de 13…14 grade şi minime de 4…6 grade, valori apropiate de normele specifice ultimei decade a lunii octombrie.
Ploi slabe cantitativ sau burniţe se vor semnala, izolat şi trecător, aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză şi doar între 19 şi 21 octombrie va creşte probabilitatea pentru cumularea unor cantităţi de apă mai însemnate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here