radiatiiIndicele de confort termic se apropie de pragul critic de 80 în unele localităţi din sud-estul ţării, iar indicele radiaţiei ultraviolete a trecut de nouă pe litoral, potrivit site-ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Indicele de confort termic este cel mai mare în Bărăgan, unde la ora 12.00 valoarea înregistrată era 79. Indicele de confort termic coroborează temperatura aerului cu umiditatea relativă pentru a determina o temperatură aparentă, cea resimţită de corpul uman. Atunci când indicele de confort termic depăşeşte pragul normal, populaţia trebuie să se protejeze adecvat.

În ce priveşte indicele radiaţiei ultraviolete, pe litoral acesta a depăşit pragul nouă, notificat pe harta ANM cu culoarea portocaliu, în timp ce în jumătatea de sud a ţării indicele radiaţiei ultraviolete este cuprins între opt şi nouă.

Acest indice reprezintă o estimare internaţională a nivelului radiaţiei ultraviolete la suprafaţa Pământului şi se calculează pentru a ajuta populaţia să se protejeze. Nivelul estimat se referă la momentul amiezii, în condiţii de cer senin.

Medicii recomandă ca în zilele caniculare oamenii să bea multe lichide, să facă duşuri cât mai des, să consume alimente bogate în fructe şi legume şi să evite expunerea prelungită la soare la orele prânzului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here