Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice și a precipitațiilor ce se vor produce în intervalul 17 – 30 iunie, în fiecare regiune a țării.

Intervalul de referință va debuta în Muntenia cu o vreme deosebit de caldă, cu valori medii ale maximelor de 33…34 de grade. În partea a doua a săptămânii va fi foarte probabilă o scădere de temperatură, astfel că media diurnă se va situa la 28…30 grade. Apoi va urma o perioadă caracterizată de un regim termic relativ constant și apropiat de cel normal al datei, modelul indicând o medie în jurul a 30 de grade. Aceeași tendință de evoluție o vor avea și valorile de temperatură nocturne, respectiv de la 17…18 grade în primele zile, la 15 grade în partea a doua a săptămânii următoare și spre 16…17 grade până la sfârșitul lunii.

În privința ploilor, acestea pot apărea sporadic și în cantități nesemnificative în prima săptămână, dar cu o probabilitate mai mare în intervalul 23…25 iunie și pot fi asociate cu celelalte manifestări ale instabilității atmosferice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here