meteoAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 8 – 21 iunie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.
Pe parcursul celor doua săptămâni de prognoză se va menţine o vreme caldă, cu medii ale maximelor de 28…31 de grade, valori chiar mai ridicate urmând a se înregistra în perioada 14 – 15 iunie. Temperaturile minime se vor situa în general peste normele climatologice, fiind în medie de 13…16 grade.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în după-amiezele de 10 şi 11 iunie şi din nou în jur de 16 iunie, când aversele se vor semnala local. În restul intervalului însa, probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here