imagini_toamna_mohorataPotrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în perioada 3 – 5 octombrie, temperaturile vor fi deosebit de scăzute pentru această perioadă. Apoi, săptămâna viitoare, termometrele vor arăta chiar și 20 de grade.

Până sâmbătă, temperaturile rămân negative în timpul nopții, însă de luni începe să se încălzească. Termometrele vor arăta până la 20 de grade ziua, iar noaptea temperaturile vor fi pozitive, pentru o perioadă de cel puțin 10 zile.

În intervalul menţionat 3 – 5 octombrie, vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, cu viteze de 45…50 km/h la rafală şi trecător, mai ales în zona litoralului, 60…70 km/h.

Vremea se va menţine deosebit de rece în cea mai mare parte a ţării cu valori termice care se vor situa cu 10 … 15 grade sub mediile multianuale ale primei decade a lunii octombrie.

Temperaturile minime nocturne vor fi negative, îndeosebi în regiunile intracarpatice, favorizând local producerea brumei.

La munte va mai ninge slab în prima parte a intervalului, iar trecător, în zona subcarpatică precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here