meteo-termometruAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare sezonieră a temperaturilor şi a cantităţilor de precipitaţii până în luna februarie a anului viitor. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia şi au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuţia temperaturilor medii lunare, precum şi distributia cantităţilor lunare de precipitaţii, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.
În luna decembrie, temperaturile medii lunare vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale, iar local în sud-estul şi sudul ţării vor fi posibile valori termice mai ridicate decât cele normale. Cantităţile lunare de precipitaţii vor fi normale.
În ianuarie, temperatura medie lunară a aerului va avea valori peste mediile climatologice local în sudul, sud-estul şi vestul ţării, iar în restul teritoriului valorile termice vor fi apropiate de normal. Precipitaţiile lunare vor fi apropiate de mediile multianuale.
În februarie, temperatura medie lunară a aerului va înregistra valori sub mediile climatologice în zonele nordice şi centrale, local în sud-estul ţării valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile, iar în restul regiunilor, normale.Cantităţile lunare de precipitaţii se vor situa în general în limite normale .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here