Peisajul selenar pe care se află Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mari şi Pâclele Mici, din zona colinară a judeţului Buzău atrage tot mai mulţi turişti. Spectacolul naturii este preferat atât de copii şi tineri, cât şi de cei mai în vârstă. Administratorul rezervaţiei se aşteaptă ca în acest an peste 20.000 de turişti să viziteze zona, cu mult mai mulţi decât în anii precedenţi.
Una dintre cele mai importante rezervații naturale din România și cel mai reprezentativ obiectiv turistic al județului Buzău, Vulcanii Noroioși, este luată cu asalt de turiști.. Administratorul rezervaţiei speră ca anul acesta să bată recordul în materie de turişti.

 

“E o zonă unică. În primul rând peisajul atrage turistii. Este o zonă selenară, o zonă pe care nu o găseşti oriunde. Aşa ceva mai există în Noua Zeelndă, Islanda şi Azerbaijan. Anul acesta să sperăm că ne ducem la 20.000 de turisti”, ne-a declarat Dumitru Roşu, custodele rezervaţiei Vulcanii Noroioşi.

Vulcanii noroioşi sunt formaţiuni create de gazele naturale care ies la suprafaţă de la o adâncime de 3.000 de metri, traversând un sol argilos şi pânza freatică. Gazele împing spre suprafaţă apa amestecată cu argilă iar nămolul format se usucă în contact cu aerul formează conuri asemănătoare unor vulcani. Spectacolul este fascinant atât pentru cei mici cât şi pentru cei mai în vârstă.

“Pentru prima dată. Venim de la Brăila cu familia şi sunt foarte mirată de aşa ceva ce am văzut. Pentru vârsta mea nu am văzut aşa ceva. Ceva incredibil. Copilăreşte aş sta şi aş privi. E foarte frumos, impresionant. Şi peisaje, şi…, aşa ceva nu am văzut.  Din cauza uscăturii nu creşte nimic, este sare, este un teren foarte sărăcăcios pe care nu creşte absolut nimic se şi vede. Cum sint vulcanii? Superbi şi singurii din Europa care trebuie vizitaţi neapărat”, marturiseste o turista.

Aflaţi la o distanţă de 30 de kilometri de Buzău, în comuna Berca, Vulcanii Noroioşi pot fi vizitaţi în orice zi a săptămânii. Preţurile biletelor de intrare sunt modice, 1 leu pentru copii, 2 lei pentru elevi şi studenţi şi 4 lei pentru adulţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.