Peste 350 de amenzi au fost aplicate de polițiștii buzoieni, în urma activităților preventive desfășurate în weekend pe șoselele buzoiene. Agenții de circulație au reținut aproape 60 de permise auto, în majoritate pentru depășirea limitei de viteză legală, dar au fost și câteva carnete de conducere reținute pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Cu cea mai mare viteză a fost înregistrat de aparatele radar, autovehiculul unui bucureștean de 51 de ani, care rula pe DN2E85, în afara localităţii Poşta Câlnău, cu 174 de km la oră.

De asemenea, nu mai puțin 14 șoferi au fost depistați conducând sub influența alcoolului, în nouă dintre situații polițiștii întocmind dosare penale.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 170.000 de lei.

Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 14 cazuri. În cazul a 5 conducători auto, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce.
În alte 9 situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis de conducere, aparatele etilotest indicând valori de 0,46 şi 0,84 mg/l, alcool pur în aer expirat.
Poliţiştii au mai întocmit trei dosare penale pentru conducerea unor vehicule fără permis de conducere.
Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 0,84 mg/l alcool pur în aer expirat, este cazul unui tânăr de 30 de ani din Brăila, depistat de poliţişti conducând un autoturism pe DN2E85, în afara localităţii Podgoria. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.