În cadrul acţiunilor desfăşurate în trafic în ultimele 72 de ore de către poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au fost constatate şi sancţionate 446 de abateri, reţinute 39 permise de conducere şi întocmite 7 dosare penale. 204 dintre sancţiunile aplicate în week-end de poliţişti i-au vizat pe conducătorii auto care au apăsat „prea tare” pedala de acceleraţie, iar pe lângă punctele-amendă ce le-au fost aplicate, împotriva a 23 dintre aceştia a fost luată şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Cea mai mare viteză în afara localităţii – 186 km/h – a fost înregistrată pe DN2 E85, în afara localităţii Cioranca, la volanul autoturismului fiind identificat un bucureştean de 40 de ani. Pe acelaşi drum european, în localitatea Limpeziş, a fost înregistrată cea mai mare viteză în localitate, aparatul radar indicând 111 km/h în cazul unui autoturism condus de un bărbat de 66 de ani, din Olt.

Tot în week-end, poliţiştii rutieri au efectuat peste 300 de testări cu aparatele etilotest, care au indicat valori peste zero în cazul a 8 conducători auto.

Cinci dintre şoferii depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice au fost sancţionaţi contravenţional şi lăsaţi fără permise pentru o perioadă de 90 de zile, iar în celelalte trei cazuri s-au întocmit dosare penale.

Cea mai mare valoare a concentraţiei alcoolice – 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat – a fost indicată în cazul unui bărbat de 38 de ani, din comuna Verneşti, care în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Pârscov a provocat un eveniment rutier soldat doar cu pagube materiale. Totodată, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu figurează în evidenţa deţinătorilor de permise de conducere.

 În celelalte două cazuri a fost vorba de concentraţii alcoolice de 1,13 mg/l şi 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit alte două dosare penale, unul pentru „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” şi celălalt pentru „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Totodată, poliţiştii au reţinut alte 11 permise de conducere pentru depăşiri neregulamentare (şapte) şi pentru neacordarea priorităţii de trecere autovehiculelor şi pietonilor (patru).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.