Marti, Ambasada Romaniei in Luxemburg a celebrat Ziua Naționala a României. Evenimentul a fost marcat printr-un spectacol de cântece şi dansuri româneşti oferit de ansamblul „Plaiurile Mioriţei” din Buzău. Totodata la sărbătoare a participat și o delegație a Consiliului Județean Buzău, condusă de vicepreședintele Adrian Petre.

“Cu bucurie vreau sa va impartasesc faptul ca am onorat invitatia dlui Ambasador Lilian Zamfiroiu de a participa la acest eveniment impreuna cu o delegatie a Consiliului Judetean Buzau si a Centrului Judetean de Cultura si Arta Buzau.
Dintre spectatori au facut parte membri ai Guvernului, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat in Marele Ducat, reprezentanti ai anumitor ONG-uri locale si europene, oameni de afaceri si o consistenta prezenta din randurile comunitatii romanesti din Luxemburg. De asemenea, au fost prezenti numerosi reprezentanți ai României la Curtea Europeană de Justiție, la Curtea Europeană de Conturi, inclusiv doamna Laura Codruţa Kövesi, care şi-a preluat mandatul de procuror-șef al Parchetului European, cu sediul în Luxemburg”, a transmis Adrian Petre.
Desfasuratorul evenimentului a cuprins intonarea imnurilor României, Luxemburgului și Uniunii Europene, un program artistic sustinut de Ansamblul Plaiurile Mioritei, urmat de o receptie pe parcurul careia au fost prezentate produsele traditionale ale Buzaului (vinuri buzoiene, produse culinare, costume traditionale, obiecte de artizanat, pliante si filme de prezentare).

“Gazda noastra, dl Ambasador Lilian Zamfiroiu, s-a aplecat asupra anului 2019 si a impactului acestui an pentru tara noastra, subliniind ca Ziua Nationala evocă valorile unităţii, solidarităţii şi toleranţei, valori universale şi actuale la nivel individual, naţional, european şi mondial. La randul meu, am sustinut in fata audientei frumusetea si unicitatea locurilor noastre, invitandu-i pe cei prezenti sa ne viziteze tara si, in special, sa se bucure de tinutul Buzaului. Acest eveniment a fost un excelent prilej de promovare turistica a Buzaului, de prezentare a traditiilor si a valorilor artistice locale, care merita pe deplin sa fie cunoscute.Multumesc inca o data dlui Ambsador Lilian Zamfiroiu pentru invitatia facuta si pentru calduroasa gazduire!” a mai spus vicepreședintele CJ Buzău, Adrian Petre.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.