Fostul director tehnic al Direcţiei Silvice Buzău, în prezent şef al Ocolului silvic privat Siriu, Eduard Moiseanu este în vizorul DNA Ploieşti după ce din dosarul retrocedării ilegale a celor peste 5000 de hectare a fost disjuns un nou dosar. Moiseanu a fost deja trimis în judecată în acest dosar alături de fostul prefect Paul Beganu. El este judecat pentru efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale și constituire a unui grup infracțional organizat.

În noul dosar folosindu-se de înscrisuri pe care le-a obținut în virtutea calităților oficiale deţinute în cadrul Direcției Silvice Buzău și în cadrul Ocolului Silvic Nehoiașu , Moiseanu Eduard a reuşit  să obțină aproximativ 2.635 ha în zona denumită „Muntele Siriului”, prin achiziționarea drepturilor litigioase de la unul dintre moștenitorii acționarilor fostei Societăți Forestiere Cheia Buzăului. Ce a făcut mai exact inginerul? Cu ajutorul secretarei primăriei Siriu  a identificat un număr de înregistrare liber în condica de intrări documente, în perioada 2005–2006 și a înregistrat în fals o cerere de retrocedare, cerere care a primit un răspuns nefavorabil. Răspunsul chiar aşa negative a ajutat la repunerea în termen a acțiunii de constatare în justiție. Ulterior, cu ajutorul avocaților Gavril Vasile și Mihail Cosmin Vasile, Moiseanu a solicitat în instanță recunoașterea drep­tului de proprietate pentru aceste suprafețe de pădure. De reuşita acestui demers s-au ocupat cei doi avocaţi a căror relaţie de prietenie cu judecătorul Neculae Toader era de notorietate. În atenția procurorilor sunt şi infracțiuni de spălare de bani și evaziune fiscală sesizate de Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării ­Ba­nilor prin două adrese, una în octombrie 2013 și alta în februarie 2015.

Procurorii anticorupție au intrat pe firul afacerii încă din 2013, iar ulterior, cauza a fost disjunsă din dosarul lotului Beganu, în vederea continuării cercetărilor la DNA Ploiești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.