Buzăul se află în topul județelor cu cele mai multe cazuri de rujeolă. În același timp, județul nostru ocupă un loc fruntaș după numărul de persoane nevaccinate, pe motiv că refuză tratamentul împotriva rujeoloi, dar și a celorlalte vaccinuri. Cei mai mulți provin din zona Simileasca din orașul Buzău, în localitățile Ciuta, Râmnicelu și Calvini.

„Procentul este rușinos de mic. Fireasca acoperire vaccinală sunt doi medici acolo, la unul 14%, la celălalt 34%. La Maxenu, acoperirea vaccinală este de 26,7%, dar vedeți, dacă ai 15 și faci 2, e clar că s-au dus, dar la Simileasca sunt 300, dar acoperirea tot scăzută rămâne. La Râmnicelu, avem o acoperire de 10,73% la unul din medici, la celălalt de 41,66%, dar e aceeași poveste cu lotul pe care-l are înscris în evidență”, a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei din Direcția de Sănătate Publică Buzău.

După ce patru campanii menite a-i convinge pe acestia să fie de acord cu imunizarea copiilor au dat greș, Direcția de Sănătate Publică a anunțat startul celei de-a cincea campanii, în care lucrurile vor decurge altfel decât până acum. Autoritățile vor constitui puncte mobile, iar echipe de medici, de mediatori și asistenți sociali vor merge în mijlocul oamenilor pentru a-i vaccina.

Autoritățile de sănătate publică nu știu cu certitudine numărul copiilor nevaccinați împotriva rujeolei, rubeolei și oreionului, însă știu că în cazul a circa 500 de micuți imunizarea este aproape imposibilă. Este vorba despre copii ai căror părinți sunt plecați, iar micuții au fost lăsați, fără acte, în grija unor rude. Fără acceptul părinților ori al unui tutore legal, acești copii nu pot primi tratamentul care să-i ferească de o boală ce poate fi mortală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.