Politistii buzoieni, afiliati Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, vor protesta maine, la Bucuresti. Protestele se vor desfasura chiar in ziua in care parlamentarii supun votului proiectul de lege privind disponibilizarile din Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).

Ziua de marti nu este aleasa la intamplare. In aceasta zi, guvernantii vor lua decizii cu privire la disponibilizarea unor politisti, iar in Parlament se va vota proiectul de lege privind incadrarea MAI in bugetul aprobat. Mitingul de protest al SNPPC, la care vor lua parte si oameni ai legii din Buzau, are drept scop sensibilizarea parlamentarilor pentru a vota impotriva proiectului de lege conceput de MAI. Protestul va incepe la ora 9.30, politistii din Buzau urmand sa plece la 7.30 de la Dragaica. Deocamdata nu se stie cu exactitate cati politisti din Buzau vor merge la mitingul de la Bucuresti. „Vom participa si noi, iar in cursul zilei de astazi vom sti cu exactitate si numarul de participanti. Vom protesta fata de reducerea numarului de personal din MAI“, a declarat Gabriel Dragomir, liderul SNPPC Buzau.

Nu este pentru prima data cand politistii ies in strada. In septembrie 2010, aproximativ 8.000 de persoane, majoritatea politisti, au protestat in fata Palatului Cotroceni si a sediului Guvernului. Prima oprire a protestatarilor a fost in fata sediului Guvernului, unde au stat timp de doua ore. Ei i-au cerut atunci, presedintelui sa vina sa discute cu ei, dar pentru ca acesta nu si-a facut aparitia, protestatarii au plecat in mars spre Palatul Cotroceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.