Fişa de municipiu, întocmită de analiştii Institutului de Politici Publice pe baza informaţiilor furnizate de autorităţile locale, arată că Buzăul se situează în partea superioară a municipiilor reşedinţă de judeţ la mai multe capitole. Unul dintre ele vizează modul în care autorităţile locale au reuşit să eficientizeze serviciul de alimentare cu apă şi canalizare.

Între anii 2008 şi 2010, municipalitatea prin serviciile din subordine, a scăzut cu 7% pierderile din sistem, clasându-se astfel pe locul 10 în ţară. Pe primul loc este Tulcea care a reuşit o scădere cu 60% iar la polul opus muncipiul Reşiţa cu o creştere a pierderilor în sistem de 16%.

Un alt capitol la care contribuabilul este interesat vizează procentul cu care se reduc pierderile de energie din sistem. La acest indicator, Buzăul ocupă locul 14 care nu  a reuşit o scădere a pierderilor în reţea, însă procentul de pierderi este destul de mic de doar 1%. Pe primul loc, Zalăul a idenitificat soluţii aşa încât în perioada celor trei ani de referinţă a scăzut pierderile cu 20%. Cele mai mari pierderi în sistem sunt în municipiul Călăraşi. Aici 43% din energia termică furnizată către populaţie se pierde de la distribuitor până la consumator.

Nu în cele din urmă, dat fiind faptul că de la 1 ianuarie 2010, suprafaţa de spaţiu verde pe cap locuitor impusă de UE ar fi trebuit să ajungă la 26 mp, Buzăul se situează pe locul 13 în ţară cu 16 mp/cap de locuitor cu o creştere de doar 1 mp în cei trei ani de referinţă.Pe primul loc la acest indicator se află municipiul Braşov cu 29 mp/ap de locuitor iar ultima poziţie a clasamentului este ocupată de Oradea cu doar 3mp/cap de locuitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.