Transportatorii de persoane care operează pe drumurile județene au fost, din nou, verificați de reprezentanții Consiliului Județean și cei ai Poliției Rutiere. Echipe mixte de control au tras pe dreapta autobuzele și microbuzele care transportau persoane spre localitățile buzoiene. În principal, au fost vizate starea tehnică a mașinilor, numărul de călători și condițiile în care aceștia sunt transportați. Iar abaterile descoperite nu au fost deloc puține.

”Vrem să știm exact cum sunt transportați călătorii, mai ales că suntem în perioada de vară, când temperaturile sunt ridicate. Ne mai interesează și starea tehnică a autovehiculelor. Ați văzut că în ultimele săptămâni au fost ceva probleme cu niște autovehicule de transport persoane. Am verificat starea tehnică a acestora, dacă au ITP-ul. Am constatat că acesta era făcut, însă nu mi se pare normal ca unui autovehicul plin de rugină să obțină ITP-ul acum 3 luni de zile. În urma acestor verificări, vom face o solicitare la Registrul Auto Român- filiala București, unde solicităm ca perioada de monitorizare a RAR-ului către stațiile de ITP să fie monitorizate luni – vineri, nepermițând ca inspecția tehnică să se facă sâmbăta, când RAR-ul nu verifică, pentru că acel autobuz care era plin de rugină a făcut ITP-ul într-o zi de sâmbătă când, logic, nu era monitorizat”, a declarat Adrian Petre, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău.

În urma controlului, poliţiştii și reprezentanții CJ au descoperit nereguli din cele mai grave, în ceea ce priveşte transportul în comun pe rutele din judeţ. Cea mai frecventă dintre abateri a fost depăşirea numărului de călători prevăzut în talon, dar au fost depistaţi şi şoferi care nu purtau centura de siguranţă sau autobuze vechi şi pline de rugină. Pentru nerespectarea celor mai elementare reguli în ceea ce priveşte transportul în comun, patronii firmelor de pe traseele judeţene riscă ridicarea taloanelor autovehiculelor sau chiar pierderea licenţei de transport.

411A2A76 F5A5 4689 A250 A80DF4B79E9B EC24639D 7593 478A B809 9A395424EB9C 0609C2EF E7C6 4A34 AAA1 4AE64A5AA249

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here