Pentru prima dată de la izbucnirea pandemiei, în județul Buzău avem de-a face cu o rată de infectare zero. În ultimele două săptămâni nu a fost confirmat niciun caz de coronavirus, astfel că autoritățile din sănătate au declarat Buzăul județ „eliberat” de COVID. 

Multumim buzoienilor pentru eforturile depuse pentru combatarea pandemiei in ultimile 14 luni.
Astăzi, pentru prima data de la aparitia primelor cazuri de infectare cu Sars-Cov-2 in judetul Buzau, avem o rata de incidenta nula raportata în ultimele 14 zile.
Astăzi, 4 iulie, conform datelor centralizate la nivelul Direcției de Sănătate Publică Buzău, au fost raportate ZERO cazuri de persoane infectate.
Acest lucru ne arată că suntem pe drumul cel bun, că putem reveni la viața de dinaintea pandemiei, când nu trebuia să stăm departe de cei dragi, când ne puteam mișca liber, fără mască, fără restricții.
Mulțumesc tuturor buzoienilor pentru responsabilitatea de care au dat dovadă!
Eforturile pe care le-am depus împreună nu au fost în zadar, motiv pentru care începem să revenim la normalitatea pe care ne-o dorim cu toții. Putem renunța la restricții dacă cei care nu s-au vaccinat încă, aleg imunizarea. Este necesar să dăm în continuare dovadă de vigilență și coordonare. Trebuie să fim solidari și încrezători, să ne mobilizăm în scopul promovării informațiilor reale, să înțelegem și să valorificăm feedback-ul oferit de comunitate, să prevenim dezinformarea și să asigurăm diseminarea informațiilor corecte. Efectele vaccinării sunt vizibile și, astfel, putem evita un posibil nou val de infectări cu virusul Covid-19, sau apariția și răspândirea unor mutatii ale virusului care suscită îngrijorare.
De asemenea, vaccinarea rămâne soluția eficientă și sigură pentru a învinge pandemia cu care ne luptăm de un an și jumătate!” , a transmis șeful de la Casa Albă, Silviu Iordache, pe pagina de facebook a instituției. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here